Sommarläger 2018

Angående eldningsförbud

Vi har fått in lite frågor kring eldningsförbudet som gäller i hela Skåne och här kommer den information vi fått från lägerledningen så här långt.

Lägret kommer att genomföras som planerat, men det kommer inte att tillagas någon varm mat i lägerbyarna. Istället kommer vi serveras varm mat centralt. Hälften av deltagarna får ett mål varm mat till lunch och andra hälften till kvällsmat. Sedan alterneras detta med ett rullande schema. Det innebär att varje scout får ett mål varm mat och ett mål kall mat per dag och i den här värmen så ser vi inga problem med det. Det kommer också säkerställas att vi har varmt vatten för att sköta disken som vanligt.

Det som är extra viktigt för alla scouter att tänka på är att ni INTE får ha med er tändstickor, eldstål (även de som finns i en del knivar), tändare och liknande. Det är totalförbud för detta på lägret. Vi kommer inte heller få använda fotogenlyktor eller våra gasolkök på lägret. Vi kommer ändå som vanligt ha med oss brandsläckare, brandfiltar och vår vanliga hantering med fyllda vattenhinkar. Lägret kommer också ha utökad säkerhetspatrullering på området under dygnets alla timmar. Det kommer även att köras dit extra vatten för att inte riskera att brunnen på lägret går torr. Tänk på att vattnet enbart är för matlagning, dryck och disk, så inga vattenkrig med vattnet som finns i kranarna.

Så för att kort summera: Lämna allt som kan brinna eller skapa gnistor hemma och se till att ni har med er välfyllda vattenflaskor i packningen för första dagen. En liten handduk som man kan blöta ner och lägga på nacken om man är varm kan också vara bra. Peppa era barn om att allt kring maten löser sig, inklusive all specialkost, men att det kanske inte riktigt blir som vi är vana vid.

Vi ser fram emot en härlig, men lite annorlunda, lägervecka med er alla!

Aktuell information

Lägerbrev 2

Lägerbrev 2 Spårare

Vägbeskrivning till lägerplatsen

Var?

Sjöröd, som är Södra Skånes Scoutdistrikts lägerområde, 5 km från Gärsnäs på Österlen.

​När?

29 juli – 4 augusti för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare.
1-4 augusti för Spårare.

​Hur?

Sommarlägret är ett regionläger som är ett samarbete mellan scoutdistrikten i Skåne. Vi kommer träffa massor av scouter från andra kårer, både svenska och utländska. Som vanligt blir det ett läger fyllt av äventyr, god mat, nya vänner och utmaningar. Klart att du ska hänga med! Vi åker dit gemensamt med buss alla utom Spårarna, som får skjuts av sina föräldrar.

​Kostnad?

Priset för lägret är 2300 kr för Upptäckare, Äventyrare och Utmanare. 1200 kr för Spårare.

​Anmälan?

Anmälan är stängd.

​Frågor eller funderingar?

Kontakta oss på sommarlager@scoutkarenfinn.se eller ring någon av oss i lägerkommittén. Info kommer också löpande läggas upp här på vår hemsida.

Jörgen Wellsten 0766-22 68 84
Kajsa Johannesson 0708-98 17 99
Jens Thomá 0762-42 33 22