Sommaräventyr 2021

JämtEnFinn 2.0
Andra gången gillt!

Lägerbrev #2

Våren har gjort sitt intåg till slut och sommarens äventyr närmar sig med stormsteg. Likaså jobbar vi i SÄKO (Sommaräventyrskommitén) vidare med att få JämtEnFinn 2.0 att bli av under bästa möjliga omständigheter. All osäkerhet till trots kommer sommaräventyret att bli av. 

Just nu satsar vi helt på en resa till Jämtland. P.g.a osäkerheten är det för tillfället svårt att boka tåg eller buss, men vi har en relativt god bild av hur vi kan resa och till eget pris. 

Oavsett vad, så kommer vi hitta på ett äventyr 27:e juni till 4:e juli, och vi vill veta om ni ska med! Här kommer definitivanmälan. Den behöver vi få in för att kunna boka resa när tillfälle ges och för att kunna anpassa budgeten. Om du inte varit med på sommaräventyr innan, prata gärna med ledare eller scoutvänner som varit med tidigare år. De kommer berätta hur kul och minnesvärt det varit.

Var: Jämtlandsfjällen. Anpassas beroende på rådande restriktioner.

När: 27 juni – 4 juli 2021.

Hur: Definitivanmälan: https://forms.gle/tFoex3B2JCz2BhaLA
Anmälan stänger 30 april.

Kostnad: Max 3500 kr per scout. Vi kommer söka pengar från fonder och sänker priset om möjligt. Om kostnaden är för stor, tveka inte att höra av er så kan ni få hjälp med att betala hela eller delar av avgiften. Information om hur betalning sker kommer senare under våren.

Inför en fjällvandring är det viktigt att ha bra utrustning med sig. Ryggsäck, sovsäck och liggunderlag finns att låna på Finnsalarna. Ett par varma, vattentäta kängor man kan gå långt i är nödvändigt. Om du köper nya tänk på att gå in dem med flera vandringar innan vi åker!

Vi kommer gå ca 15 km per dag under vandringen. Tänk på att träna under våren. Gå ut en timme en vardagskväll. Åk ut till en skog och gå 15 km en helgdag. Packa ned lite packning i ryggsäcken och känn på hur det känns att gå 15 km med packning. Avdelningarna kommer arrangera hajker under våren, ypperliga tillfällen att öva på att gå med packning!
  
Om ni har några frågor, tveka inte att höra av er till jamtenfinn@scoutkarenfinn.se 

Varma hälsningar från sommaräventyrskommittén!
Elenor, Frej, Kajsa, Martin
 
JämtEnFinn2021 Lägerbrev1.pdf
Lägerbrev 2 2021.pdf