Ledarrekrytering 2022

Hej vuxen/förälder! 


Scoutkåren Finn växer och många barn vill nu bli scouter! Detta tycker vi är otroligt roligt och vi ser det som ett kvitto på att vår verksamhet är kul och värdefull för barnen.

Det innebär också att vi behöver bli fler scoutledare och därför bjuder vi nu in DIG till att bli en av oss scoutledare! Det är en fantastisk möjlighet och riktigt roligt, läs varför nedan.

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG

Att bli scoutledare gör de flesta av någon av de tre följande anledningarna:

Att vara scoutledare är utvecklande för dig som person:
Att vara scoutledare är utvecklande på väldigt många olika sätt och är en fantastisk ny utmaning för den som känner att det är dags att utvecklas inom nya områden. Personlig utveckling och nya utmaningar ger mening till tillvaron! Områden som du kommer att utvecklas inom är bland annat: ledarskap, friluftsliv, samarbete och kommunikation.

Att skapa bra verksamhet för barn är fantastiskt:
Känslan när en scout som har det jobbigt med kompisarna i skolan stormtrivs i scouterna och strålar av lycka ett helt läger är oslagbar. Vi strävar för att erbjuda en plats och en gemenskap där alla är välkomna och där alla får plats precis som dem är. Vi vet att vår verksamhet gör under för många barn och det är en obeskrivligt härlig känsla att få vara med och skapa denna verksamheten.

Ledargemenskapen i Scoutkåren Finn är unik
En brokigare skara vuxna människor än ledargruppen i Scoutkåren Finn är svår att hitta. Egentligen skulle man kunna tro att det skulle leda till mycket konflikter och osämja. Så är verkligen inte fallet! Vi enas kring vårt gemensamma mål och vår tro på verksamheten. Detta ger oss en enorm styrka som grupp och vi har faktiskt riktigt roligt tillsammans. Vi må vara väldigt olika men vi uppskattar varandra och har stort utbyte och nöje vårt umgänge och samarbete. Kom och va med i vår gemenskap du också! Ingen är för konstig och alla är välkomna.

Om detta inte är tre övertygande anledningar så vet jag inte vad! Låter det intressant? Surfa in på vår hemsida och anmäl ditt intresse (se länk) eller kontakta Gustav på gustav@scoutkarenfinn.se

Onboarding
Nu när vi rekryterar nya ledare inför hösten så planerar vi att ha en mycket strukturerad och rigorös onboarding/välkomnande av nya ledare. För dig som anmäler intresse så kommer följande att ske:
 • Telefonsamtalet. I sommar ringer vi dig och hör oss för vad du är sugen på och vilka förutsättningar du har. Sedan hittar vi ett fantastiskt ledarteam till dig.
 • Välkomstmötet. Kvällen den 23/8 kommer vi att hålla välkomstmöte + snabb utbildning i vad det innebär att vara ledare i Scoutkåren Finn. Det kommer innehålla genomgång av både scoutprogrammet och allt praktiskt som kan vara bra att ha koll på som ledare i kåren.
 • FinnBöTer. (finn-börjar-terminen) Helgen 28-29/8 åker vi iväg för terminskickoff! Här planerar vi terminens verksamhet och har det riktigt gött tillsammans. Det går bra att vara med en av dagarna om inte hela helgen funkar!
 • Mentorskapet. I samband med terminsstarten så kommer vi försöka ordna en mentor/buddy till alla nya ledare som är menad att fungera som ett stöd i att komma igång. Känns det överflödigt så behöver inte mentorskapet vara särskilt aktivt, men för den som uppskattar stödet finns det där!
Om behovet finns så skräddarsyr vi gärna en utbildning i stormkök, tältuppsättning, sjukvård, eldning och annat som kan kannas ovant i början.

FAQ:
 • Vad innebär det att vara scoutledare?
  Det innebär att man som del av ett team är med och ansvarar för att det blir scoutverksamhet för en grupp barn!
 • Behöver jag ha varit scout innan?
  NEJ! Det går utmärkt ändå, allt du behöver är engagemang och vilja att vara med! Allt praktiskt lär vi dig på vägen - learning by doing är vårt motto!
 • Behöver jag vara med varje vecka?
  NEJ! Det är okej och missa möten till och från för att man har annat i livet - så har vi alla det. Men då är det viktigt med kommunikation inom ledarlaget så att det inte helt plötsligt är en vecka då ni sent kommer på att ingen kan vara med.
 • Behöver jag gå någon utbildning?
  Vi vill att all ledare ska ha genomgått scouternas Trygga Möten utbildning. Det är en webkurs och det tar ungefär 2h. I övrigt finns det massvis med ledarskapsutbildningar inom scouterna som vi gladeligen betalar för att du ska få gå - om du vill!