Avdelningar

Vår verksamhet bedrivs i olika åldersgrupper som är indelade efter årskurs i skolan. Vi har avdelningar med olika mötesdagar, vilket gör det lätt att kombinera scouting med andra fritidsaktiviteter.

 

Spårare, årskurs 2-3


Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna. Det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage; vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

Hajarna

Avdelningen Hajarna har möte på måndagar.

Besök Hajarna »

Späckhuggarna

Avdelningen Späckhuggarna har möte på tisdagar.

Besök Späckhuggarna »

Rockorna

Avdelningen Rockorna har möte på onsdagar.

Besök Rockorna »

Upptäckare, årskurs 4-5


Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

Kämparna

Avdelningen Kämparna har möte på måndagar.

Besök Kämparna »

Spejarna

Avdelningen Spejarna har möte på tisdagar.

Besök Spejarna »

Äventyrare, årskurs 6-8


Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och här får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan - i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra - det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Vikingarna

Vikingarna är en fantastisk grupp med många engagerade scouter och ledare. Vi är ute på mängder av olika äventyr, såsom överlevnadshelg, kanotpaddling och fjällvandring. På Vikingarna är vi måna om att ta hand om varandra och arbeta tillsammans för att ha det grymt ball!

Besök Vikingarna »

Utmanare, årskurs 9+


Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

Finnsidan (räknas)

Finnsidan är scouter födda 2001.

Besök Finnsidan »

NILS

NILS är scouter födda 2002.

Besök NILS »

EndorFINN

EndorFINN är scouter födda 2003.

Besök EndorFINN »