En lägergård mitt i Skåne


Scoutkåren Finns egen lägergård kallas Finngården och ligger knappt fem kilometer nordöst om Höör i mitten av Skåne. Gården ligger ostört och har en stor skogstomt med varierande naturtyper. Vid gården finns också stora gräsytor som lämpar sig bra för lek och spel eller tältning. På våren brukar hela kåren ha gemensamt läger här i tre eller fyra dagar.

Gården består av två byggnader, en mindre med dusch, bastu och sovplatser, och en större med kök, matsal, samlingssal och toaletter. På ovanvåningen finns sovplatser till cirka 30 personer med golvförläggning på madrass. Gårdens kök är välutrustat med storköksutrustning som stekbord, restaurangspis och restaurangdiskmaskin. I samlingssalen finns en öppen spis i natursten som ger möjlighet till mys framför brasan.

Cirka två kilometer öster om gården ligger friluftsanläggningen Frostavallen och Skånes djurpark, en djurpark som specialiserat sig på nordiska djur. Vid Frostavallen finns också Vaxsjön med kommunal badplats. Runt två kilometer norr om Finngården ligger Dagstorpssjön som lämpar sig bra för paddling. Kåren har aluminiumkanoter till uthyrning.

Hyr Finngården

Vägbeskrivning

Här kan du se när Finngården är ledig